Ontwikkeling van de kindercoach

Wij hebben ontdekt dat iedere kindercoach zich op een eigen manier ontwikkelt, maar dat er wel ‘groei’- overeenkomsten zijn.

Startend Kindercoach

Na je opleiding ga je beginnen als kindercoach. In het begin kun je nog wat onzeker zijn en is het vaak nog fijn om de back-up van ervaren kindercoaches naast je te hebben, collega’s  die met je meedenken, die met je meekijken. Je moet je weg nog vinden in het vak en je zoekt vaak nog naar een vorm en eigen werkwijze. Veel startende kindercoaches zoeken in deze fase steun op internet/ via social media of bij een intervisiegroep.

Je praktijk loopt

Werken als kindercoach betekent ook gewoon vlieguren maken. In deze volgende fase ben je gewoon lekker aan het werk. Je hebt al een aantal kinderen en hun ouders begeleidt en je merkt dat je werkervaring begint te krijgen. Het loopt, het stroomt, het gaat lekker. natuurlijk loop je nog tegen dingen aan, maar daarvoor heb je de back-up van collega's tijdens intervisie of supervisie. Ook volg je in deze fase nog opleidingen of cursussen, omdat je graag nog meer wilt leren en je rugzak echt nog wilt vullen.

Specialisatie

Dan komt er een moment dat je merkt dat je de back-up van collega's steeds minder vaak nodig hebt. Dat je ontdekt dat je je echt zekerder voelt in het vak. Dat is het moment dat je weer een stap verder bent. In deze fase ga je je specialiseren. Je ontdekt meer en meer waar je passie, je kennis, je ervaring, je expertise ligt. En je gaat je in deze onderwerpen verder ontwikkelen. Jouw kennis en vaardigheden rond jouw specialisatie meer en meer verbreden en verdiepen. Je volgt studiedagen, workshops en verdiepingstrainingen gericht op jouw eigen specialisatie om je expertise en je vakkennis uit te breiden.

Meesterschap

Omdat jij je zover gespecialiseerd hebt gaat er een moment komen dat jij jouw kennis en ervaring wilt uitdragen aan collega- kindercoaches. Dit kun je zien als de fase van het meesterschap. Anderen kunnen bij jou terecht voor jouw ervaring en vakkennis en jij draagt op dit moment bij aan het beroep kindercoaching vanuit jouw eigen ontwikkeling en expertise.

Registratie

Het kan zijn dat jij, terwijl je dit leest, al hebt ontdekt in welke fase jij je bevindt. Misschien heb jij net je opleiding afgerond. Wellicht geef jij jouw kennis en ontdekkingen al door en bevind jij je in het meesterschap. In welke fase je je gevoelsmatig ook bevindt, informeer naar het traject om het keurmerk van het KinderCoachGilde te kunnen dragen.