Tietsje van der Linden

mentor voor geregistreerde kindercoaches

Naam praktijk: Alba coaching Westland
Locatie: ‘s-Gravenzande
Website: www.albacoachingwestland.nl
Mailadres: [email protected]

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
Mijn praktijk is gestart als kindercoachpraktijk, de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot meer dan alleen kindercoaching. Eerst heb ik me gespecialiseerd in kinderen en verlies. Bij begeleiding van kinderen met verlies, begeleid ik ook gelijk de ouders. Daarna ben ik opgeleid als familie-en organisatieopsteller. Inmiddels geef ik maandelijks familieopstellingen en begeleid ik ook volwassenen, vaak ouders, vanuit systemisch perspectief.

Mijn missie is dat kinderen in de toekomst kunnen opgroeien met alleen hun eigen ballast, want dat is draagbaar.

Nu dragen wij en onze kinderen nog veel van onze familie met ons mee. Door als volwassene hierin stappen te zitten, o.a. door middel van opstellingen, krijgen de kinderen steeds meer ruimte.

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
Ik zag steeds mensen om me heen dingen doen die ik ook van plan was. Oh nu doet hij of zij dat al… Alsof ik dat dan niet meer kon doen. Daarnaast dacht ik ook altijd dat ik genoeg moest weten om goed beslagen ten ijs te komen. En wanneer is genoeg genoeg….

Wat is je grootste succes sindsdien?
Eigenlijk elk traject wat ik heb afgesloten, wanneer ouder(s) en kind, weer verder kunnen, meestal vrolijk en lichter. Ook de verbinding en dankbaarheid voelen na een avond opstellingen, is niet in woorden uit te drukken.

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
Je zou denken rouw en verlies, al moet ik zeggen dat onder veel problematiek wel een verlies ervaring schuil gaat, is het toch vaak weerbaarheid en omgaan met hoog sensitiviteit of emoties, waarmee de klant binnen stapt.

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?        Ik ben sinds 2019 aangesteld als mentor bij het Gilde, het is fijn om met een groep bevlogen kindercoaches het Gilde vorm te geven. Ik hoop dat het me in de toekomst veel groei en mooie contacten met coaches gaat geven.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Over 5 jaar ga ik er vanuit dat het KindercoachGilde een begrip is in coachland. Dat de aangesloten coaches de kwaliteit van het Gilde waarborgt en dat er nog meer verbondenheid is bij de coaches onderling.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Denk nooit dat je er al bent. Je kunt altijd groeien en leren van collega’s, klanten, wie dan ook. Coach zijn is een levenslang groeiproces.