Jacomina Bazen

GildeCoach voor geregistreerde kindercoaches

Naam praktijk: Coachpraktijk Straal
Locatie: Sint-Annaland | Zeeland
Website: www.coachpraktijkstraal.nl
Mailadres: [email protected]

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
Na jaren met enthousiasme in de jeugdhulpverlening te hebben gewerkt kwam er steeds meer het verlangen om een eigen praktijk te starten en mijn visie uit te dragen. De Magie van kindercoaching kwam op mijn pad, eerst via het mooie spel Coachee waardoor ik me daarna heb aangemeld voor de basisopleiding en later de masteropleiding heb gevolgd. Straal kindercoaching is toen ontstaan en inmiddels heet de praktijk Coachpraktijk Straal omdat ik naast de kinderen en hun ouders, ook (jong)volwassenen en professionals coach.
Het is mijn visie dat iedereen het voorrecht heeft om te stralen in alle uniekheid vanuit verbinding met zijn of haar kern. Alle kinderen mogen stralen op hun eigen wijze. En dát is mijn missie en passie om anderen te helpen om volledig te stralen.

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
De grootste beer op mijn weg was ik zelf, mijn limiterende gedachten en gevoelens. ‘Dat kan ik toch niet? Ik ben veel te klein, ik weet niet genoeg, ik ben geen ondernemer, wie zit er op mij te wachten…‘  Maar het verlangen was groter en ik heb de sprong gewaagd en ben mijn hart gevolgd om mijn eigen praktijk te starten. Natuurlijk komen die stemmetjes nog wel eens voorbij en is het goed om hiernaar te kijken, het maakt me nog bewuster van wat ik werkelijk wil. Inmiddels heb ik een eigen ruimte op een heerlijke plek in Sint-Annaland, een volle praktijk en ik geniet er volop van.

Wat is je grootste succes sindsdien?
Elke stap die ik neem zie ik eigenlijk als een succes, want alles was en is nieuw en onbekend. Ik heb echt leren luisteren naar mijn diepste binnenste, waar word ik blij van, wat voelt goed, wat laat mij stralen.

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?
In mijn praktijk komen vooral (hoog) gevoelige kinderen die hun kwaliteiten (weer) mogen ontdekken en willen leren hoe ze dit in kunnen zetten in de moeilijkheden die ze tegenkomen. Én zie ik steeds meer ouders die op een bewuste wijze naar het ouderschap willen kijken, hun kind in hun ontwikkeling en uitdagingen willen ondersteunen en ook naar zichzelf en hun aandeel durven te kijken.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Over 5 jaar is het KinderCoachGilde dé plek voor kindercoaches waar je je op je plek voelt, je uitgedaagd en uitgenodigd wordt om mee te denken om het vak Kindercoaching nog meer te ontwikkelen en te verdiepen. Het is dan nog meer een vak wat niet meer weg te denken is in deze tijd. Waarbij je door de verbinding met elkaar als Gildelid gesteund voelt en gestimuleerd wordt door andere kindercoaches.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Mijn tips voor de kindercoaches zijn:
Vertrouw op jezelf, doe dat waarvan je in je hart blij wordt, blijf je ontwikkelen en ga actief aan de slag met je eigen proces en natuurlijk het belangrijkste…. Straal op je eigen wijze!

Met Stralende groet,
Jacomina