Debora van Beek

GildeCoach voor geregistreerde kindercoaches

Naam praktijk: Van klein naar Groots
Locatie: Dongen (Noord-Brabant)
Website: www.vankleinnaargroots.nl
Mailadres: [email protected]

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
Waar ik jaren geleden begon als kindercoach, coach ik op dit moment veelal vanuit de vraag “waar komt het gedrag vandaan?”. Ik breng dan het geboorteverhaal van het kind in kaart, waardoor er al zoveel inzichten bij ouders worden opgedaan en gedrag ineens heel logisch lijkt, waardoor ik het kind eigenlijk niet eens meer hoef te coachen.
Tevens geef ik de licentieworkshop Coachee! En ben ik werkzaam als GildeCoach bij het Kindercoachgilde.

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
Haha dat waren er heel veel. Kan ik dit wel, heb ik wel genoeg kennis? Ik heb nog geen website etc. etc. Mijn eigen onzekerheid zat me flink in de weg. Het heeft zelfs een paar jaar geduurd, voordat ik echt eindelijk durfde te starten. Achteraf dacht ik “waarom heb ik toch zo lang getwijfeld”.

Wat is je grootste succes sindsdien?
Mijn grootste succes ervaar ik in de verbinding die ik voel met ouders en kinderen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ze zich bij mij veilig genoeg voelen om zich helemaal open te durven stellen.

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
De thema’s die ik het meeste tegenkom zijn hoog gevoeligheid met daarbij het omgaan met emoties. En hechting speelt een steeds grotere rol.

Hoe ervaar je het om GildeCoach (mentor) te zijn bij het KinderCoachGilde? Wat brengt het je?
Ik vind het heerlijk om Gildecoach te mogen zijn! Het enthousiasme van de kindercoaches, luisteren naar hun verhaal en hun plannen. Ik geniet ervan om hier deel van uit te mogen maken. Ik herken zoveel van wat zij mij vertellen en door mijn verhaal te mogen delen, ze een steuntje in de rug te mogen geven, praktische tips te geven hoop ik ze op weg te kunnen helpen wanneer dat nodig is.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Over 5 jaar zijn we een begrip in kindercoachland en bij ouders en zorgen we er samen voor dat de kwaliteit van kindercoaches gewaarborgd wordt.

Heb je tot slot nog een tip voor de kindercoaches?
Als tip zou ik mee willen geven, droom, durf en doe! Ga vooral doen, volg je gevoel en ga. Onzekerheid mag er zijn, maar laat het je niet in de weg zitten.