door ons geaccepteerde opleidingen

In Nederland (en België) zijn inmiddels flink wat kindercoachopleidingen, trainingen en cursussen. Dat is enerzijds ingewikkeld, want welke opleiding is nou goed? Maar het heeft ook een mooie kant want zo kan iedereen die de intentie heeft om kindercoach te zijn voelen welke opleiding het beste bij hem of haar past.

Kindercoaching is aan het groeien naar volwassenheid om het maar zo te zeggen. Het vak kindercoaching bestaat nu zo'n 18 jaar (iets langer zelfs, maar vanaf 2006 wordt het als beroep gezien). Dat betekent dat we als beroepsgroep nog volop in onze ontwikkeling zitten. Mede daarom vinden wij het als kwaliteitsregister van het grootste belang dat we nog niet in een keurslijf van protocollen, regels en wetten belanden, maar dat we onafhankelijk onze autonomie kunnen bewaken en ruimte hebben om door te kunnen ontwikkelen.

Opleidingen die deze groei en ontwikkeling ondersteunen zijn opleidingen die niet alleen kijken naar HOE ben je kindercoach? Maar vooral WIE BEN JIJ als kindercoach? Wat zijn jouw drijfveren? Hoe ontwikkeld de kindercoach zich in jou? Wat draag jij bij aan het vak kindercoaching?
Maar ook: wat heb jij zelf ooit meegemaakt en kun je onbewust projecteren op kinderen? (bijv iemand is gepest en komt nu op voor gepeste kinderen omdat in het verleden niemand opkwam voor hem of haar).

Daarom zijn wij grote voorstander van opleidingen waarbij je ook zelf aan de slag gaat met jouw eigen thema's, zelf gecoacht kunt worden zodat jij ook weer andere kunt coachen.
Opleidingen waar je enkel theorie, tools en technieken leert passen daarmee niet in ons beeld van kindercoaching.

Welke opleiding je ook gevolgd hebt of gaat volgen, het gaat ons in eerste instantie om jouw missie, jouw intentie, jouw ontwikkeling en jouw eigen drive om het verschil te maken voor kinderen en ouders.

Echter zijn we wel duidelijk wat betreft schriftelijke en online kindercoachopleidingen. Deze opleidingen volstaan helaas niet en zijn een onvoldoende basis om je als kindercoach bij ons aan te sluiten. Mocht je wel een schriftelijke opleiding hebben gevolgd en voelt het KinderCoachGilde toch als een juiste plek voor jou, neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat er nodig is.

Wil je meer informatie of heb je behoefte dat we met je meekijken? Dan kunnen we altijd een belafspraak maken samen.
Hiervoor kun je een mail sturen naar info@kindercoachgilde.nl