Volstaat mijn kindercoachopleiding?

Sinds 12 december 2019 zijn we officieel een beroepsvereniging. Daarvoor zijn we 5 jaar lang een kwaliteitsregister voor kindercoaches geweest.  De beroepsvereniging heeft dit kwaliteitsregister nog steeds, aangevuld met een klachten- en geschillenregeling en mogelijkheden voor deelname aan landelijke en regionale initiatieven.

Het besluit om een beroepsvereniging te worden heeft onder andere te maken met het groeiproces waar wij als beroep kinder- en opvoederscoaches in zitten. Kindercoaching zit in haar puberteit om het maar zo te zeggen. Het vak kindercoaching bestaat nu zo'n 15 jaar (iets langer zelfs, maar sinds 15 jaar wordt het als beroep genoemd). Dat betekent dat we als beroepsgroep nog volop in onze ontwikkeling zitten. Vandaar dat wij het als beroepsvereniging belangrijk vinden dat we nog niet in een keurslijf van regels en wetten belanden (zoals bijvoorbeeld jeugdzorg) maar dat we onafhankelijk onze autonomie kunnen bewaken en ruimte hebben om ons te ontwikkelen. Wij zullen dan ook geen actie ondernemen richting bijvoorbeeld het passen binnen het SKJ (register voor jeugdzorg).

Welke opleiding je ook gevolgd hebt of gaat volgen, het gaat ons vooral om jouw intentie, jouw ontwikkeling en jouw eigen drive om het verschil te maken voor kinderen en ouders. Jouw bijdrage is vele malen belangrijker dan welke opleiding dan ook.
Echter zijn we wel duidelijk wat betreft schriftelijke kindercoachopleidingen. Deze opleidingen volstaan helaas niet en zijn een onvoldoende basis om je als kindercoach bij ons aan te sluiten. Mocht je een schriftelijke opleiding hebben gevolgd en voelt het KinderCoachGilde toch als een juiste plek voor jou, neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat er nodig is.

Wil je meer informatie of heb je behoefte dat we met je meekijken? Dan kunnen we altijd een belafspraak maken samen.
Hiervoor kun je een mail sturen naar [email protected]