Geaccrediteerde opleidingen

Sinds 12 december 2019 zijn we officieel een beroepsvereniging. Daarvoor waren we een kwaliteitsregister voor kindercoaches.

Het besluit om een beroepsvereniging te worden heeft onder andere te maken met het groeiproces waar wij als beroep kinder- en opvoederscoaches in zitten. Kindercoaching zit in haar puberteit om het maar zo te zeggen. Het vak kindercoaching bestaat nu zo'n 15 jaar (iets langer zelfs, maar sinds 15 jaar wordt het als beroep genoemd). Dat betekent dat we als beroepsgroep nog volop in onze ontwikkeling zitten. Vandaar dat wij het als beroepsvereniging belangrijk vinden dat we nog niet in een keurslijf van regels en wetten belanden (zoals bijvoorbeeld jeugdzorg) maar dat we onafhankelijk onze autonomie kunnen bewaken en ruimte hebben om ons te ontwikkelen.

Op onze website hebben we staan dat er geaccrediteerde opleidingen zijn, maar omdat we nog maar net als beroepsvereniging zijn gestart zijn we nog in overleg met opleidingen waarvan wij voelen dat ze voor ons vak kindercoaching een zinvolle bijdrage leveren.

Vanuit de Magie van Kindercoaching (www.magievankindercoaching.nl) hebben wij de beroepsvereniging opgezet. Je zult dan ook veel deelnemers vanuit deze opleiding tegenkomen.

Maar, welke opleiding je ook gevolgd hebt of gaat volgen, het gaat ons meer om jouw intentie, jouw ontwikkeling en jouw eigen drive om het verschil te maken voor kinderen en ouders. Jouw bijdrage is vele malen belangrijker dan welke opleiding dan ook.
Echter zijn we wel duidelijk wat betreft schriftelijke kindercoachopleidingen. Deze opleidingen volstaan helaas niet en zijn een onvoldoende basis om je als kindercoach bij ons aan te sluiten. Mocht je een schriftelijke opleiding hebben gevolgd en voelt het KinderCoachGilde toch als een juiste plek voor jou, neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat er nodig is.

Wil je meer informatie of heb je behoefte dat ik met je meekijk? Dan kunnen we altijd een belafspraak maken samen.
Klik HIER voor het maken van een belafspraak.

Met hartelijke groet

Jeannette van Kuik
Oprichter en Secretaris Het KinderCoachGilde
Beroepsvereniging voor eigen-wijze kindercoaches