Roland Pleizier

mentor voor geregistreerde kindercoaches

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
‘k Voel me fijn is een praktijk die zich richt op kinderen van 0 t/m 18 jaar en hun ouders. Zo’n 10 jaar geleden gestart met het aanbieden van sociale vaardigheidstrainingen maar inmiddels uitgegroeid tot een praktijk van 9 medewerkers. De kracht van ‘k Voel me fijn is dat we multidisciplinair werken. We zien kinderen uit een hele brede regio rondom Zwolle. Maar ook kinderen uit Amsterdam, Utrecht om maar eens wat te noemen.

Onze missie is laagdrempelige professionele hulp voor kinderen en jongeren.

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
Toen ik begon voelde ik me klein ten opzichte van de grote instellingen. Het was hard werken om een plaatsje te veroveren in hulpverlenersland!

Wat is je grootste succes sindsdien?
Het grootste succes is eigenlijk wel al die kinderen en ouders
die na een traject in onze praktijk weer vrolijk in het leven staan! Een kindje dat tegen je zegt, je bent de beste van de hele wereld, een tekening o zo mooi gemaakt, de glimlach van een kind die zo blij is dat ze weer bij je is, huppelend naar binnenloopt…..

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
Buikpijn, hoofdpijn, plas- en poepproblemen, hoogevoeligheid, slaapproblemen zijn de thema’s waar ik in gespecialiseerd ben.
Naast bovenstaande thema’s zie ik ook regelmatig kinderen met verdriet rondom scheiding, verlies en kinderen met angsten.

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?
Wat het mentorschap mij brengt is dat je samen met de kindercoaches kunt werken aan verdere professionalisering van het mooie werk wat wij doen. Stimuleren, helpen beren op de weg op ruimen, verbinding.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Mijn wens is dat het Gilde over 5 jaar een begrip is, dat je bij het Gilde moet zijn omdat de kindercoaches bij het Gilde staan voor professionele, deskundige hulp voor kinderen.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Geloof in jezelf, je eigen kracht, kunnen, je bent van betekenis voor de kinderen die je begeleidt!