Marjolein Smit

mentor voor geregistreerde kindercoaches

Naam praktijk: Kei Kids coaching
Locatie: Rotterdam
Website: www.keikidscoaching.nl
Mailadres: info@keikidscoaching.nl

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.Mijn praktijk heb ik aan huis. Ik heb hiervoor een aparte kamer en dat werkt heel erg prettig. Mijn doelgroep zijn kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders. Ik vind het belangrijk om ouders intensief te betrekken bij het coach traject. Kinderen genieten van de aandacht en tijd die ik voor ze heb. Ze gaan vaak stralend de deur uit en daar geniet ik enorm van!

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
Mijn grootste beer was misschien wel het werken met de ouders er bij. Dat vond ik spannend. Als leerkracht was ik wel gewend om met kinderen te werken en spelenderwijs op creatieve wijze bezig te zijn, maar een of twee ouders er bij… mmm wat zouden die wel niet van mij denken? ‘Zit ik hier met het kind te tekenen.. dat zullen ze niet echt waarderen..’ dat waren zo mijn gedachten. Ik heb toch doorgezet hierin en betrek de ouders juist bij het hele traject. Nu zitten ze echt niet altijd bij een sessie. Soms is het ook beter om zonder de ouder te werken, maar gesprekken met de ouders vind ik wel van groot belang.

Wat is je grootste succes sindsdien?
Mijn grootste succes ligt dan ook op het gebied van de ouders. Ouders die ineens wel hun kind gaan begrijpen, die inzichten krijgen in hoe de dingen aan te pakken. Ouders die met zichzelf aan de slag gaan en in de spiegel durven kijken.

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
De thema’s die ik vooral tegenkom liggen op het sociaal emotionele gebied. Veel kinderen die worstelen op het gebied van zelfvertrouwen, faalangst, maar ook stress en boosheid. Niet aan de verwachtingen kunnen voldoen is wel het grootste issue.

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?
Ik vind het ontzettend leuk en boeiend om met andere kindercoaches mee te mogen kijken. Mee kijken naar hoe het ze vergaat, waar ze tegen aan lopen. Het allermooist vind ik het wanneer ze door het gesprek wat we hebben tot een inzicht komen en daar mee aan de slag kunnen gaan! Vaak hoor ik terug dat het gesprek als inspirerend wordt ervaren en dat ze weer helemaal zin hebben om acties te ondernemen. En het brengt mijzelf ook inzichten. Door in gesprek te zijn ga ik zelf ook weer ontdekken hoe ik er in sta en wat ik wellicht ook weer kan ontwikkelen.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Ik zie het KinderCoachGilde graag uitgroeien tot iets groots. Een Gilde waar veel kindercoaches bij aangesloten zijn. Kindercoaches die geloven in ons vak en die samen met elkaar het vak nog een trede omhoog willen brengen. Kindercoaches die staan voor kwaliteit en ons vak heel serieus nemen. Want wat kunnen we toch een mooie dingen bereiken! En wat kunnen we dat in samenwerking goed versterken.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Geloof in je zelf. Kijk niet de kunst af van een ander, maar vertrouw op je eigen kunnen, kwaliteiten en talenten.