Chantal Philips

Mentor voor geregistreerde kindercoaches

Naam praktijk: Eigenwens
Locatie: Apeldoorn
Website: www.eigenwens.nl
Mailadres: info@eigenwens.nl

 

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
Eigenwens bestaat sinds 2014 bij de Kamer van Koophandel en al veel langer in mijn hart. Ik wist toen alleen nog niet dat het een kindercoachpraktijk zou zijn en dat het Eigenwens ging heten.
Vanaf de start van de kindercoachopleiding begon ik met coachen. Een spannende reis, maar wauw! Wat voor één. Eigenwens groeide hard. Ik groeide hard!

Mijn doelgroep is de afgelopen 5 jaar al een paar keer veranderd. Dat groeit met mij als mens mee op mijn levenspad.
Momenteel begeleid ik met name kinderen, ouders en professionals op gebied van zelfbeeld en innerlijk leiderschap.

Mijn missie is een liefdevollere wereld te creëren. Ik geloof dat alles begint met de liefde voor jezelf. Sinds ik van mijzelf kan houden ben ik écht mijzelf. Ik geloof ook dat alle levenslessen, hoe pittig ook, je uiteindelijk daar brengen waar jij hoort te zijn. Dichterbij jezelf.

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
Mijn grootste beer was ikzelf. Mijn gedachten en overtuigingen. Ik begon met coachen toen ik ook begon met de opleiding tot kindercoach. Direct. Want om je beren aan te kijken is er maar één oplossing: Doen! ‘Gewoon’doen! Wat heb je te verliezen?

Wat is je grootste succes sindsdien?
Mijn grootste succes is dat ik elke dag mag werken vanuit mijn hart.
En ik ben toch ook wel heel trots op mijn coachtool: ‘Hartritme’. Dat zoiets moois uit mij(n levenslessen) mocht ontstaan.

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
Ik begeleid met name kinderen, ouders en professionals op het gebied van zelfbeeld en innerlijk leiderschap. Twee thema’s die ik maar al te goed zelf ken. Ik denk dat daar je kracht ook ligt. Als je je doelgroep dichtbij jezelf houdt. Dichtbij jouw levenslessen, want daar heb jij jouw ervaring in opgedaan. Dat ken je! En weet je wat leuk is? Je bent nooit uitgeleerd. Elke keer ga je een laagje dieper, dus het is ook zo’n verrijking voor jouw eigen proces…

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?
Ik word heel blij van gepassioneerde professionals, die weten waar ze voor staan en willen bijdragen aan de kwaliteit van ons prachtige beroep.
Samen leren we. Samen staan we sterk. En dat is voor ons pioniers erg nodig! Ik hou van verbinden en zie het Gilde als één grote verbinding tussen alles wat er in Kindercoachland leeft.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Ik wens dat er dan nog veel meer kindercoaches aangesloten zijn bij het Gilde, zodat we door onze verbinding en samenwerking ook kunnen verbinden en samenwerken met andere professionals en wij als gelijke expertise gezien worden. Over een paar jaar kunnen ze niet meer om Kindercoaching heen.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Blijf bij jezelf. Ga jezelf niet vergelijken met andere kindercoaches. Jij bent je eigen unieke jij! Met jouw talenten en kwaliteiten, met jouw levenservaring. En dus met de klanten die bij jou passen.
Vertrouw… en geniet! Geniet intens… we hebben zo’n mooi beroep…