Agnes Goudsmits

Mentor voor geregistreerde kindercoaches

Naam praktijk: Senga Coaching
Locatie: Tiel
Website: www.sengacoaching.nl
Mailadres: info@sengacoaching.nl

 

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
Begin 2008 heb ik mijn praktijkdeuren geopend met als missie een klankbord te zijn en ieder passendehandreikingen te bieden om zich meer thuis bij zichzelf en comfortabel met zichzelf te voelen. Zo lever ik met veel liefde en plezier een bijdrage in bewustwordingsprocessen van iedereen die aanklopt. Rondom grote en kleine vragen of verlangens. Binnengebracht door grote mensen en iets kleinere mensen. Vanaf de start van Senga Coaching heb ik me niet gericht op een specifieke doelgroep en dat is zo gebleven; voor mij is mijn doelgroep ‘wie door mij gecoacht mag, wil en kan worden’.

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
Waar ga ik cliënten vinden?

Wat is je grootste succes sindsdien?
Als we het dan toch over beren hebben: Er vertrouwen in hebben dat elke beer mij iets te vertellen heeft, daarnaar luisteren, het aankijken, onderzoeken en ermee aan de slag gaan. Daarom ben ik ook heel blij met het realiseren van mijn gedichtenbundel LevensLicht, waaraan een expeditie door een heel berenbos vooraf is gegaan. En zoals ik al voelde bij de samenstelling van de bundel, is ondertussen gebleken dat LevensLicht prachtig is om in te zetten binnen mijn werkzaamheden als coach en mentor.

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
De thema’s zijn divers, maar enkele daarvan zijn: meer zelfzekerheid (hoe een meisje van 9 het zo mooi verwoordde), meer rust en overzicht, omgaan met (be-)grenzen, met gevoeligheid, met verlies.

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?
Vanaf het begin in 2014 heb ik met veel plezier en toewijding het mentorschap vervuld. Momenteel zit ik in een fase van mijn leven die vraagt om zorgvuldig omgaan met mijn energie. Dat is ook de reden dat ik per september het mentorschap binnen het Gilde neerleg. Niet omdat de beroepsgesprekken teveel van me vragen; integendeel zelfs, die brengen me altijd veel energie. En ik voel me dankbaar dat ik op deze manier een stukje mee mag lopen in processen van kindercoaches.

Het mentorschap binnen het Gilde houdt voor mij echter méér in dan alleen het voeren van beroepsgesprekken. In mijn optiek horen daar ook constructief meedenken en meewerken aan een stabiel, waardevol KinderCoachGilde bij. Voor nu is dat teveel voor mij. Wie weet wat de toekomst brengt.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Als een gefundeerd netwerk van coaches die elkaar inspireren en waar ieder van elkaar kan leren.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Als je zon wilt brengen in het leven van anderen, voed jezelf dan met wat jou laat stralen. En meen je onderweg een beer op je weg te zien, nodig hem uit. Wie weet tref je  een beer als Poeh en raak je in een zonnig, verhelderend gesprek ;).