Marga Weiss

Mentor voor geregistreerde kindercoaches

Naam praktijk: Marga Weiss Kindercoaching
Locatie: Westervoort
Website: www.margaweisskindercoaching.nl
Mailadres: [email protected]

 

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
Mijn praktijk is ontstaan vanuit mijn behoefte negen jaar geleden om handvatten te krijgen voor het helpen van ons eigen kind.

Ik begeleid kinderen en hun ouders via een positieve, oplossingsgerichte aanpak. Kinderen en ouders die het nú even moeilijk hebben, en een tijdelijk steuntje in de rug kunnen gebruiken bij grote en kleine problemen.

Ik ben telkens weer dankbaar als ik samen met deze mooie kinderen op ontdekkingsreis mag gaan naar de kwaliteiten en talenten die altijd aanwezig zijn in het kind.

Het is mijn missie om kinderen te helpen met gebruik van hun eigen talenten en kwaliteiten weer vol zelfvertrouwen in het leven te staan.

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
Oh, dat waren er verschillende…
Weet ik wel genoeg? Ik, ondernemer?! Etc. etc.
Maar omdat ik gewoon meteen ben gestart met mijn praktijk kwamen al gauw de juiste mensen op mijn pad, helpers, leraren, collega’s, ouders en kinderen.

En die beer, tja die zit in het woord proberen hè. Dus niet proberen, maar gewoon beginnen. Doen!

Wat is je grootste succes sindsdien?
Mijn succes zit in kleine en grote dingen. Ouders en kinderen die weer samen verder kunnen. Dat mijn praktijk nog steeds groeit en in ontwikkeling is na bijna tien jaar en dat ik nog steeds veel plezier heb in mijn werk.

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
De thema’s die ik tegenkom zijn erg divers, omdat ik niet werk met een specifieke doelgroep. Eigenlijk draait het vooral om het sociaal emotionele welzijn van kinderen, zoals weerbaarheid, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en zelfbeeld, maar ook angst, rouw en verdriet.

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?
Binnen het mentorschap heb ik contacten met hele leuke kindercoaches die met veel enthousiasme met het vak starten of al even bezig zijn. Hen op weg te helpen d.m.v. praktische tips of adviezen, een luisterend oor, of een vriendelijk duwtje in de rug is mooi om te mogen doen.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Met vele aangesloten kindercoaches die ons vak serieus nemen zal het KinderCoachGilde door het waarborgen van kwaliteit het vak kindercoaching de erkenning geven die het verdient binnen de zorg en welzijn voor kinderen en hun ouders.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Er wordt vaak gezegd dat als je werkt vanuit jouw eigen passie, kwaliteiten en talenten dat wat nodig is wel naar je toe komt. Maar soms, en zeker als je net bent gestart, is het even zoeken, en daarom is het fijn als je daarbij iemand hebt die even met je meeloopt.