Karin Schoemakers

GildeCoach voor geregistreerde kindercoaches

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
2 april 2012 is de startdatum van mijn praktijk: Karin Kindercoach.

In mijn praktijk coach ik kinderen, pubers, jongvolwassenen en/of hun ouders. Ik merk dat in mijn praktijk vooral hulpvragen komen die te maken hebben met Zelfvertrouwen/Zelfbeeld. Als ervaringsdeskundige kijk ik graag mee en ga ik samen met mijn Coachee op onderzoek uit. Ik ben er van overtuigd dat de antwoorden in jezelf te vinden zijn. De zoektocht naar deze antwoorden, ervaar ik als Coach iedere keer weer als Magisch. Prachtig om te zien wat het met iemand doet, wanneer hij/zij zélf ontdekt wat er nodig is en vooral ook zijn/haar eigen kracht en talenten mag gaan zien en ervaren. De kern van mijn boodschap is vooral: “Jij bent prachtig zoals je bent” En ik gun het iedereen om dit ook zo te voelen!

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
Haha, 1tje maar? Ik had er nogal een aantal die middenop mijn weg stonden: “Kan ik dit wel?” “Wie zit er nou op mij te wachten?” “Wie ben ik om anderen te Coachen?” “Gaan mensen hier wel voor willen betalen?”

Wat is je grootste succes sindsdien?
Dat ik mijn beren bij de hand heb genomen en samen met hen het avontuur ben aangegaan. De beren horen bij mij, ze hebben ook een functie: ze  houden me namelijk ook scherp. Door vooral te gaan “Doen!” heb ik mogen ervaren dat ik zeker iets te bieden heb in Kindercoachland en is mijn zelfvertrouwen stapje voor stapje gegroeid, hierdoor lukte het me steeds beter om ze bij de hand te nemen in plaats van ze in de weg te laten staan.

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
De kern van de thema’s die ik vooral tegenkom zit in de vraag: “Wie ben ik eigenlijk en wat heb ik nodig om mezelf te kunnen Zijn?”

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?
Ik word er heel blij van. Ik heb me in mijn beginjaren als startende Kindercoach best eens eenzaam gevoeld en veel last gehad van onzekerheden en beperkende overtuigingen. Ik kan me goed voorstellen dat het fijn is, wanneer er iemand met meer ervaring met je meekijkt. Ik vind dat wij zo’n prachtig en krachtig beroep hebben en denk dat we elkaar binnen het Gilde vooral kunnen steunen, inspireren en aanmoedigen. Dat ik dat in mijn rol als Gildecoach mag doen, daar ben ik vooral heel dankbaar voor. Daarnaast houdt het mij ook scherp en vind ik het heerlijk om verbinding te maken met mensen met dezelfde passie voor het vak.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Ik zie voor me dat we samen ons prachtige beroep nog meer op de kaart zetten. Door ons enthousiasme te delen, elkaar te inspireren en aan te moedigen. Ik zie het KinderCoachGilde als een ‘Veilige Haven’ waar je je mag blijven ontwikkelen, als coach én als mens.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Blijf bij jezelf! Geloof in dat wat jíj als Kindercoach te bieden hebt en laat je niet onzeker maken door wat je om je heen ziet. Als jij vanuit je hart en wie jíj bent gaat coachen ,dan klopt het en zal het uiteindelijk gaan stromen… Houd vertrouwen!