Evelien Timmerman

mentor voor geregistreerde kindercoaches

Naam praktijk : X11 Kindercoaching
Locatie: Amersfoort
Website: www.X11Kindercoaching.nl
Mailadres: [email protected]

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
X11 Kindercoaching is een praktijk vooral voor kinderen van 5 – ca. 16 jaar . Ik begeleid kinderen (en hun ouders) met vragen op het gebied van gedragsproblemen, emotionele problemen, de ouders ondersteun en begeleid ik met opvoedkwesties rondom deze problemen.

Mijn missie is dat ik vooral het pure kind mag zien.
Kinderen in vertrouwen tegemoet treden. Aandachtig kijken en luisteren naar kinderen zonder oordeel.
Alle kinderen bouwen aan hun eigen huis, waar hun stralende vlam, hun eigen ik in kan gaan wonen. Door te kijken en luisteren neem je dingen waar. Elk kind draagt een eigen vlam in zich, ik wil kinderen met liefde en bewustzijn tegemoet treden, zodat ze met minder pijn en moeite kunnen opgroeien. Het vuur(tje) in zichzelf brandend houden, zich hiervan bewust zijn.

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
Mijn grootste beer was mijn onzekerheid, “kan ik dit wel”. En ook het administratieve deel van een eigen praktijk vond ik lastig in het begin.

Wat is je grootste succes sindsdien?
Door mezelf en open te zijn, behalve mijn kennis ook mijn “blunders” te delen met ouders, merk ik dat dit verbondenheid geeft. Dit ervaar ik als een groot succes! ( en op het administratieve vlak hulp gevraagd)

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
Het wisselt welke thema’s ik tegen kom, wel komt het bijna altijd in golven.
Momenteel kom ik vooral hoog gevoeligheid en boosheid tegen en einde vorig jaar was weinig zelfvertrouwen en hechting een thema.

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?        
Het mentorschap vind ik heel leuk om te doen, wat ik er leuk aan vind om mentor te zijn is het pure en enthousiaste van een collega kindercoach te ervaren, de eigenheid van iemand, zijn/haar visie op dit vak.
Ook omdat ik graag mijn ervaring deel én ik ben open en enthousiast naar aanstormend talent. Ik vind het leuk om een stukje in het proces van opstarten mee te lopen. Mijn blik open en “fris” te houden en desgevraagd mijn mentorkwaliteiten in te zetten.

Het brengt me meer verbondenheid met de andere mentoren en collega    kindercoaches, om die verbinding te hebben is heel waardevol en belangrijk voor me.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Over 5 jaar zie ik nog steeds een groep mensen bij elkaar, die elkaar inspireren, verbinding hebben met elkaar. (Mogelijk wat grootser aangepakt?) Het gaat vooral over de extra dimensie die het Gilde is of voor een ieder brengt.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Als tip zou ik zeggen, ga gewoon doen!
Ga je droom volgen!
Doe vandaag al een 1e kleine stap in die richting!