Caroline Muller

Mentor voor geregistreerde kindercoaches

Naam praktijk: Praktijk Caroline Muller / Vanaandacht
Locatie: Deventer e.o.
Website: www.carolinemuller.nl / www.vanaandacht.nl
Mailadres: [email protected]

Vertel ons over je praktijk, je doelgroep en je missie.
Al meer dan 20 jaar begeleid ik kinderen en volwassenen. Door mijn achtergrond als fysiotherapeut te combineren met mijn vele coachopleidingen bekijk ik de coachvraag in zijn totaliteit. Zowel de psychosociale kant als de fysieke kant.

Daarnaast geef ik trainingen (POPtalk basis en Poptalk rv, rouw en verlies voor kinderen, CancerTalk en HKMtrainer), voorlichting, advies en workshops op het gebied van rouw en verlies. Zoals o.a. verlies van een dierbare, toekomstperspectief, gezondheid (coaching rondom kanker)en scheiding.

2 Jaar geleden heb ik samen met mijn collega Gisella Wessels Vanaandacht opgericht. Wij coachen mensen die te maken krijgen met ingrijpende levensgebeurtenissen voor zowel particulieren en bedrijven.

Mijn missie is om thema’s rondom rouw en verlies bespreekbaar te maken. Zowel thuis, op het werk, in de opvoeding als op scholen. Leren veerkrachtig te worden en deze te onderzoeken en hoe raar ook, te trainen. Zodat het kind/ volwassene op zijn/haar eigen wijze, weer grip krijgt op datgene waar het tegen aan loopt.

Daarom geef ik workshops over kinderen en rouw voor verschillende doelgroepen.

Wat was jouw grootste beer op de weg toen je begon?
De omslag te maken van een therapeutische houding (fysiotherapie) naar een coachende houding. Heb het ook geprobeerd om te scheiden, maar dat past niet bij mij. Nu een mooi werkend evenwicht gevonden.

Daarnaast heb ik weinig affiniteit met de administratie die een praktijk met zich meebrengt. Door me erin te verdiepen zijn we iets meer vrienden geworden, maar gebruik graag hulpbronnen.

Wat is je grootste succes sindsdien?
Een lastige vraag als je al zo lang bezig bent. In ieder geval vooral genieten van de kleine successen. Een glimlach van een kind, een ouder die verder kan of een cursist die inzichten krijgt.
Het opzetten van workshops en trainingen die goed ontvangen worden.
En voor mij als belangrijkste een gezin/ persoon te begeleiden in rouw en verdriet en dat ik het vertrouwen krijg om in een zeer moeilijke tijd iets te kunnen betekenen.

Welke thema’s kom je in jouw praktijk vooral tegen?
De thema’s rondom Rouw en verliessituaties. Zoals scheiding, verlies van gezondheid (kanker), verlies van dierbare, kinderwens of toekomstperspectief. Ook thema’s zoals stress, volle hoofden en verlies van verbinding in jezelf of binnen gezin.

Hoe vind je het mentorschap bij het Gilde? Wat brengt het je?
Met veel plezier ben ik al mentor vanaf de oprichting van Het Gilde. Het is mooi om te zien hoe kindercoaches hun weg gaan vinden in dit mooie vak, kwetsbaar durven te zijn en daar een rol in te kunnen spelen. Ieder coach is anders, ieder persoon is anders en dat brengt dat elke praktijk weer anders is met zijn eigen vingerafdruk. Ik vind het een enorme eer om mee te mogen lopen, denken en adviseren. Al vele mooie gesprekken mogen voeren en het geeft mij daardoor ook de kans om het vak door meerder ogen te kunnen bekijken en het enthousiasme te delen. Daarnaast het vak naar een hoger level te tillen.

Hoe zie jij het KinderCoachGilde over 5 jaar?
Ik hoop dat over 5 jaar niemand meer om het Gilde heen kan. Het bekend is bij gemeentes, zorgverleners, huisartsen en scholen enz. Dat het nog meer body krijgt door samen te gaan werken met meerdere partijen.

Heb je tot slot nog een tip voor onze kindercoaches?
Ga ervoor. Zorg dat wat nodig is als professional op orde is. Neem je vak en de hulpvragers serieus, maar vergeet ook vooral niet te lachen, te wiebelen, blunders te maken en weer op te staan. Het hoeft niet in 1 keer (kan niet eens trouwens) maar stap voor stap en geniet van het proces. Vraag hulp waar nodig en verbind je met andere coaches en hulpverleners.