Een OER-JA!

blog door Chantal Philips

Op het moment dat ik het onderwijs wilde verlaten voelde ik in al mijn vezels een ‘nee’. Dít niet langer! Niet langer volgens vaste richtlijnen, op vastgezette momenten en meer van dat soort ‘vast’…
Wat ik wél wilde?
Geen idee…

Vanuit mijn hart werken. Ja, dat was het! Maar hoe? En waarin? Ik wist het écht niet.
Tot ik op een avond, al googelend, op de site van de Magie van Kindercoaching terecht kwam.
Ik voelde een ‘ja’ heel diep van binnen naar boven borrelen.
Borrelen? Exploderen!

Deze ‘JA’, deze OER-JA, dit gevoel… het zat er al zo lang. Diep van binnen wist ik allang wat ik wilde. Ik kon het alleen nog niet bedenken. Eindelijk voelde ik het! Dit was wat mij te doen stond!
Ik schreef mij in de bij de opleiding, nam ontslag en startte mijn praktijk.
Het was tijd om mijn ‘eigenwens’ te leven!

Vanuit zo’n OER-JA ontstaan hele mooie kansen.
Als jij dit zo overduidelijk voelt dan ga je dat ook uitstralen. En als jij dat uitstraalt, dan haken anderen mensen daar weer op aan. Zij gaan er ook in geloven!

Ik kom dit ook tegen in het mentorschap.
Zij is in haar hoofd net begonnen. Ze heeft de basisopleiding en de vervolgopleiding van de Magie van Kindercoaching afgerond. Ze heeft een praktijknaam. De stap zetten om te gaan ‘doen’ vindt ze spannend.
Ze zit vol leuke ideeën. Ze bedenkt allemaal fantastische trainingen en workshops.
Ze vertelde, naar mijn gevoel een beetje mat, over de training. Het is écht een goed idee, mooi format. Superleuk! Het past bij haar en haar levenslessen, maar toch…. Iets in mij zei dat ze eigenlijk wat anders wilde.
Dus ik vroeg haar: “De training? Komt deze uit je tenen? Uit je ziel? Uit je hart? Voel je een mega JA?!” Het bleef even stil… en ik ging verder: “Of wil je het doen omdat je ‘toch IETS’ neer moet zetten??”
Ze gaf aan dat ze voelt dat het bij haar past, dat het iets kan worden, dat het al iets is, iets moois! Maar niet voor nu. Meer voor de toekomst. Als ze meer ervaring heeft met het individueel coachen.
Dat ze het nu inderdaad zou doen als een soort ‘ik moet toch iets, want iedereen doet wat’.

Deze fantastische coach staat aan het begin. Ze start haar praktijk net op. En ze kent vele beren. Net als zoveel startende kindercoaches. Het bedenken van de trainingen weerhouden haar er eigenlijk van om daadwerkelijk te gaan starten.
Ze ontdekte waar haar hart écht van gaat kloppen. Kinderen en hun ouders coachen. Datgene doen waarvoor ze met de opleiding was gestart. Daar zit haar OER-JA!
Ze zag het… en de blokkades waren weg. Ze gaat ervoor!


Voel jij jouw OER-JA?
Welke ‘JA’ voel jij diep van binnen?